Recepti

Njoki s korenčkovo omako
torek, 14. april 2020
Korenček olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Na kokosovem olju ga prepražimo, da se malo obarva, in dodamo olupljen česen, ki mora zadišati. Začinimo s kurkumo, soljo in poprom. Dodamo dva decilitra vode in kuhamo tako dolgo, da se korenček zmehča. …
Kokosove kocke s čokolado
ponedeljek, 23. marec 2020
Kokosovi moki dodamo agavin sirup, raztopljeno kokosovo maslo in vaniljev sladkor. Premešamo in dodamo maskarpone. Pripravljeno zmes damo v manjši pekač in jo z žlico dobro pritisnemo ob dno. Pekač postavimo na hladno, da zmes postane čvrsta. Nato maso …
Čemaževa juha z ajdovo kašo
torek, 17. marec 2020
V dva decilitra vode zmešamo žličko moke, da hitro prevre, nato dodamo drobno narezane liste čemaža (lahko vzamemo namaz iz kozarca), liter vode, od tega lahko tudi polovico mleka, vse skupaj prevremo in juha je gotova. Posebej skuhamo ajdovo kašo in …
Mini pustni krofi iz pečice
torek, 18. februar 2020
Jajce, kokosov sladkor in vaniljev sladkor penasto umešamo. Primešamo maslo, jogurt in limonov sok. Postopoma dodamo še suhe sestavine. Moko, kakav in pecilni prašek najprej zmešamo v posodi. Mešamo tako dolgo, da zmes postane homogena. Krofe pečemo …
Zeleni čistilec telesa
torek, 21. januar 2020
Vse sestavine zmešamo v mešalniku, nalijemo v kozarec in izpijemo.
Medenjaki
torek, 17. december 2019
Zmešamo jajca, med in maslo ter jim med mešanjem počasi dodajamo mešanico suhih sestavin. Zgnetemo testo, ki ga pustimo počivati vsaj eno uro. Testo na pomokani površini razvaljamo centimeter na debelo. Z modelčki iz njega izrežemo medenjake. Položimo …
Jabolka v srajčki
četrtek, 14. november 2019
Jabolki olupimo, narežemo na kolobarje in odstranimo sredico. Pripravimo maso, podobno tisti za palačinke, a precej gostejšo. Zmešamo moko, pecilni prašek, kokosov sladkor, sol in cimet. Dodamo mleko, radensko in burbonsko vaniljevo pasto. Če je masa …
Smuti s kakijem, kurkumo in cimetom
četrtek, 10. oktober 2019
Kakije previdno operemo in osušimo. Narežemo jih na četrtine in damo v mešalnik. Po želji lahko kožo odstranimo ali jo pustimo – v njej se skriva veliko vitaminov! Olupimo in narežemo banane, jih dodamo v mešalnik, nato vanj dodamo še vodo, cimet, …