Recepti

Jabolka v srajčki
ponedeljek, 22. november 2021
Jabolki olupimo, narežemo na kolobarje in odstranimo sredico. Pripravimo maso, podobno tisti za palačinke, a precej gostejšo. Zmešamo moko, pecilni prašek, kokosov sladkor, sol in cimet. Dodamo mleko, radensko in burbonsko vaniljevo pasto. Če je masa …
Malinov narastek
ponedeljek, 26. julij 2021
Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. V drugi posodi dobro zmešamo rumenjake, skuto, sladilo eritritol, pecilni prašek in polento. Na koncu v treh delih nežno primešamo še sneg iz beljakov. Na pladenj, kamor smo namestili peki …
Poletni jagodni gin tonik
ponedeljek, 19. julij 2021
Sestavine zmešamo, nalijemo v steklene kozarce za gin ter okrasimo s svežo meto in limeto.
Hladna paradižnikova juha
nedelja, 11. julij 2021
Paradižnik po potrebi operemo in izrežemo osnove pecljev. Narežemo ga na kose in zmešamo s paličnim mešalnikom. Gosto tekočino, ki ji lahko rečemo tudi juha, vlijemo v skodelice, v vsako prilijemo malce sojine omake in oljčnega olja ter dodamo ščepec …
Sladoled z gozdnimi sadeži
ponedeljek, 21. junij 2021
Ohlajen skyr zmešamo z zmrznjenimi gozdnimi sadeži in izbranim sladilom. Za dve uri postavimo v zamrzovalnik. Ko je sladoled ohlajen, po njem posujemo drobljeno čokolado z malinami. Še več receptov na malinca.si .
Ajdov kruh na hitro
torek, 20. april 2021
P ečico nastavimo na 180 stopinj – vroč zrak. Suhe sestavine vsujemo v posodo in jih dobro premešamo. Dodamo še gazirano vodo in s kuhalnico dobro premešamo. Dobimo maso, ki je mehka in rahlo lepljiva. S peki papirjem obložimo manjši pekač in vanj …
Jajca na oko za zajtrk
ponedeljek, 15. marec 2021
V ponev damo ocvirke v masti in počakamo, da se mast stopi. Na ocvirke ubijemo štiri jajca in ponev pokrijemo s pokrovko. Medtem ko se jaj-ca pečejo, v posebno posodico naribamo malo sira. Ko so jajca primer-no pečena, jih vzamemo iz ponve in takoj …
Pirina pita iz hrušk
nedelja, 25. oktober 2020
Pekač za pito premažemo z žličko olja. Hruške operemo, obrišemo, olupimo, jim odstranimo peclje in peščišča ter jih narežemo na koščke. V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo. V drugi skledi z ročno metlico zmešamo olje, jajci …