Z mešalnikom penasto vmešamo jajca. Dodamo vodo, oljčno olje, sol in pecilni prašek ter premešamo. Vklopimo mešalnik in med mešanjem postopoma dodajamo štiri žličke konjak glukomanana. Na koncu dodamo še nariban parmezan. Dobljeno testo prelijemo v …
Na majhne koščke narežemo čebulo in gobice ter jih prepražimo na oljčnem olju. Jajca razžvrkljamo, dodamo sol, poper in origano. Mešanico zlijemo v ponev k čebuli in gobicam. Pečemo tri minute in omleta je pripravljena. Na pečeno omleto naribamo sir.
Beli sir narežemo na kose, damo v posodo ter zalijemo s cvičkom. Pokrijemo ter pustimo vsaj nekaj ur. Nato ga damo na krožnik, prelijemo z oljčnim oljem ter potresemo s cvetovi in listi travnikih rastlin, na primer z nokoto, deteljo, divjim korenjem, …
V skodelo damo pol kilograma sladke sirarske skute, dodamo tri ščepe zdrobljenih suhih kopriv, drobno zrezano čebulo, malo posolimo ter zabelimo z oljčnim, konopljinim, lanenim ali bučnim oljem. Dobro premešamo. Namesto kruha jemo z zelenjavo, na primer …
Tofu narežete na nekaj cm debele rezine. V veliki ponvi ali voku
segrejete olje. Tofu pečete, dokler skorja ne postane zlato rjave
barve. Pečene rezine vzamete iz olja in jih položite na papirnate
brisače, da se odcedi odvečno olje. V ponev daste česen, …
Moko in sol stresete na kup na delovni pult. Naredite
luknjo ter vlijete vodo in olivno olje. Gnetete toliko časa, da dobite
voljno testo. Oblikujete dva hlebčka. Nadev pripravite tako, da z
vilicami zmečkate feto. Dodate skuto, kislo smetano, stepena …