1. Segrejte oljčno olje in dodajte narezano zelenjavo. Zelenjavo počasi dušite, da se zmehča. 2. Zelenjavo začinite s karijem. 3. Dodajte mandlje in rozine in odstavite z ognja. 4. Postrezite vroče, skupaj z rjavim rižem ali prosom.
1. Zavrite soljeno vodo in kuhajte testenine po navodilih z embalaže, dokler niso al dente. 2. Medtem segrejte olje, dodajte sesekljano čebulo in jo počasi dušite, da postekleni. Dodajte česen in paradižnik. Počasi kuhajte, da tekočina iz paradižnikov …
1. Bučke prerežite in iz polovic z žlico odstranite semena in mehki del mesa. 2. Polovice očiščenih bučk 5 minut kuhajte v slani vodi. Pazite, da se ne prekuhajo, saj morajo ostati trdne. 3. Sredico bučk narežite ter jo pomešajte z beluši, čebulo, …
1. V posodi zavrite grah, jušno osnovo, zeleno, tamari in poper. Ko mešanica zavre, zmanjšajte ogenj in počasi kuhajte uro in pol, da se grah povsem zmehča. 2. Juho spasirajte v multipraktiku. Dodajte smetano, timijan in meto. 3. Če želite toplo juho, …
Moko presejte, zamesite testo in ga za najmanj dve uri spravite v
hladilnik. Iz testa oblikujte rogljičke. Pecite jih v pomaščenem pekaču
pri 180 °C (približno 10 minut). Ko so rogljički svetlo pečeni, jih
vzemite iz pečice in počakajte, da se na pekaču …
Tofu nastrgajte ali zdrobite z vilicami in ga prelijte s sojino omako. Pustite ga, da nekaj časa stoji. Na oljčnem olju pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte tofu in začimbe. Prelijte z vodo in počasi dušite. Medtem skuhajte špagete. Vodo …
1. Alge namakajte v skodelici vode vsaj 15 minut. Razrežite jih na majhne koščke oziroma rezance. 2. Medtem ko se alge namakajo, pripravite ostalo zelenjavo. Zelje, čebulo in korenček podušite na olivnem olju. 3. Dodajte še dve skodelici vode, alge in …
Moko presejete, zamesite testo in ga za najmanj dve uri spravite v
hladilnik. Iz testa oblikujete rogljičke, ki jih v pečici na zamaščenem
pekaču pečete približno 10 minut pri 180 ºC. Ko so rogljički svetlo
pečeni, jih vzamete iz pečice in pustite, da …