Dodajanje limoninega soka zelenemu čaju okrepi delovanje čaja, saj telo bolje absorbira katehine, antioksidante iz zelenega čaja. V raziskavi so opazovali delovanje vitamina C in limoninega soka v napitkih, ki vsebujejo katehine. Izkazalo se je, da …
Možnosti, da se bo pri posamezniku razvila bolezen dlesni, se zmanjšuje oziroma povečuje v skladu s količino popitega zelenega čaja. Zeleni čaj namreč vsebuje snovi, ki zavirajo nevarne klice in poškodbe, ki jih te povzročajo. Seveda je najpomembnejša …
Že tako hvaljenemu zelenemu čaju je znanost pripisala še eno korist. Japonski znanstveniki so odkrili, da že skodelica zelenega čaja na dan za približno 20 odstotkov zmanjša tveganje za izpadanje zob. Zeleni čaj vsebuje antioksidante katehine, ki so …
Veliko smo že slišali o dobrodejnih in tudi škodljivih učinkih kave, nedavno pa so znanstveniki potrdili še eno koristno lastnost te črne omame. Japonski znanstveniki so namreč odkrili, da pri osebah, ki redno pijejo kavo in zeleni čaj, obstaja manjša …
1. Topi maščobo Za to so zaslužni zlasti katehini, ki spodbujajo razgradnjo maščobnih blazinic. Pospešuje tudi presnovo saj redni pivci zelenega čaja dnevno porabijo šest odstotkov več kalorij od ljudi, ki ga ne pijejo. 2. Zmanjšuje lakoto Zeleni čaj …
Prvi rojstni dan je samo enkrat in zato je bilo veselo in razigrano kar 12 ur. Obiskovalci so okušali različne čaje in slaščice iz čaja ter izbirali med mikavnimi sladkimi paketi, ki so imeli praznično ceno. Svojo spretnost so lahko preizkusili tudi …
V Centru za zdravo in varno hrano v Murski Soboti je 13. septembra potekal prvi posvet o zelenih delovnih mestih, ki ga je organizirala Fundacija Utrip v okviru gibanja Lifestyle natural – tokrat o priložnostih v kmetijstvu. S projektom Zelena delovna …
Na Slovenski turistični organizaciji je potekal 20. septembra potekal posvet o zelenem turizmu kot novi priložnosti za slovenski trg delovne sile, ki ga je organizirala Fundacija Utrip humanosti v okviru projekta Lifestyle Natural. Namen posveta je …