Rezultati iskanja za iskalni niz "sir"

10 zadetkov pages

Stanol v siru niža raven holesterola
  • nedelja, 16. januar 2011

Siri, bogati s stanolom, utegnejo znižati raven holesterola za več kot pet odstotkov, kaže nova študija, ki jo je opravila finska družba Raisio and Valio. Na 67 prostovoljcih, ki so trpeli za srednje hudo hiperholesterolemijo, so raziskovali vpliv …

Sir podaljšuje življenje
  • torek, 23. junij 2015

Dobra novica za vse ljubitelje sira – odkrili so namreč, da se recept za dolgoživosti utegne skrivati v uživanju tega mlečnega izdelka. Danske znanstvenike je namreč zanimalo, zakaj Francozi živijo dolgo in zdravo, čeprav je njihova prehrana bogata z …

Zasvojeni s sirom?
  • četrtek, 25. avgust 2016

Obstaja dober razlog, da se ne morete upreti hrani, ki vsebuje sir. Znanstveniki pravijo, da kazeina, sestavina mlečnih izdelkov, sproža opoidne receptorje v možganih, ki so krivi za razvoj zasvojenosti. Ameriška študija je analizirala živila, ki …

Sirotka ti da krila
  • sobota, 09. april 2016

Čeprav prav vse raziskave hvalijo sirotko zaradi vsega, kar lahko dobrega ponudi našemu zdravju, jo vse preredko uvrstimo na jedilnik. In s tem delamo veliko napako.

Odlična novica za ljubitelje sira
  • četrtek, 08. december 2016

Skrivnost dolgega življenja se kot kaže skriva v siru. V študiji, objavljeni v reviji Nature Medicine , so evropski raziskovalci analizirali delovanje spermidina, ki se nahaja v siru, in odkrili, da ta snov zaščitno deluje na zdravje srca in ožilja …

Zakaj je sirotka dobra?
  • sreda, 09. september 2020

Sirotka zaseda prva mesta na vseh lestvicah naravne zdravilne hrane. Gre za stranski produkt, ki nastaja med izdelavo sira in jogurta, vsebuje pa tisto najboljše in najdragocenejše, kar je v mleku.

Sir za daljše življenje
  • ponedeljek, 04. marec 2019

Tisti, ki ne ljubijo sira, ne vedo, kaj zamujajo. Poleg tega, da je na voljo v najrazličnejših oblikah in strukturah ter je lahko del skoraj vsake jedi, je za nameček še dober za naše zdravje

Želite živeti dlje? Jejte sir!
  • torek, 07. maj 2019

Uživanje sira pomaga zmanjševati tveganje za možgansko kap in bolezni srca, kaže najnovejša kanadska raziskava, objavljena v strokovni reviji Lancet .