Pakiranja hrane postopoma postajajo čedalje manjša, ne pa tudi cenejša, saj cena za isto količino ostaja ista. Dandanes skoraj ne najdete proizvoda, ki nima svoje »vitkejše« različice. Skoraj povsem so izginile »standardne« teže, na katere smo bili …
Moja, nova blagovna znamka mladega podjetja Be Good je v začetku leta 2012 z inovativnim pristopom prodrla na slovenski trg. V zgolj nekaj mesecih je od majhne darilne produkcije prišla do lastne trgovinice, nato je zavedanje o pomenu zdravega načina …
Negotovost, špekulacije o nižji pridelavi in s tem posledično dražjih surovinah so spodbudile številne proizvajalce k dvigu oz. k napovedim o dvigu cen. Na ZPS menijo, da bodo za številne potrošnike te podražitve previsoke in si določenih izdelkov …
Na ZPS so tokrat vzeli pod drobnogled, kako kakovostno sadje slovenskemu potrošniku ponujajo trgovci, od kod prihaja, in ne nazadnje, koliko nas stane? Ker pa nekateri Slovenci še vedno radi zahajajo v »zamejske« trgovine, so ponudbo preverili tudi …
Tri četrtine otrok, starih od osem do petnajst let, ne ve, da jih hitra hrana lahko ubije, je objavilo britansko društvo za srce. Po črnem scenariju naj bi bilo do leta 2050 predebelih kar dve tretjini otrok, zdajšnja mladina pa pripada prvi generaciji, …
Na Inštitutu za trajnostni razvoj so letošnji Svetovni dan hrane (16. oktober) obeležili s slovensko izdajo publikacij o vplivih posrednih sprememb rabe zemljišč zaradi biogoriv. Tri kratka poročila pojasnjujejo vplive posrednih sprememb rabe zemljišč …
Zagotavljanje prehranske varnosti je v svetu zelo aktualno politično in strateško vprašanje. Naša država Slovenija z domačo pridelavo ne pokriva potreb po kmetijsko živilskih proizvodih. Zato smo pri zagotavljanju prehranske varnosti v veliki meri …
Jutri, 16. oktobra 2014, je Svetovni dan hrane. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in ministrstvo za zdravje (MZ) sta za letošnjo obeležitev izbrala geslo »Ostanki hrane, zavržena priložnost«, da bi poudarila pomen spreminjanja odnosa do …