Rezultati iskanja za iskalni niz "ščitnica"

6 zadetkov pages

Mednarodni teden ozaveščanja o ščitnici 2013
  • petek, 31. maj 2013

Pravilno delovanje ščitnice je izredno pomembno za pare, ki načrtujejo otroka. Eden od šestih parov se sooča z neplodnostjo. Moteno delovanje ščitnice je pogosto prezrt razlog težav s plodnostjo.

Teden ščitnice prvič v Sloveniji
  • sreda, 26. maj 2010

Več kot 300 milijonov ljudi po vsem svetu ima težave s ščitnico. Ščitnica je majhna žleza, metuljaste oblike, ki se nahaja v sprednjem, spodnjem predelu vratu. Bolezni ščitnice so bodisi posledica pomanjkanja joda ali motenj v delovanju ščitnice. Ta …

Vloga ščitnice v nosečnosti
  • sreda, 11. september 2013

Pri 4 odstotkih nosečnic je moteno delovanje ščitnice, zaradi česar se poveča tveganje za nastanek zapletov v nosečnosti in prezgodnji porod, so objavili v znanstveni reviji Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism . Raziskava ameriških …

Prava voda – lepo življenje
  • sobota, 28. avgust 2010

Ste vedeli, da so v vodi iz pipe tudi strupene snovi, kot sta klor in fluor? Takšne snovi vodijo do poškodb krvnih žil, saj se zaradi njih v žilah kopiči slabi LDL-holesterol, ki povzroča arteriosklerozo.

Posledice sevanja jedrske nesreče na Japonskem pri nas
  • četrtek, 17. marec 2011

Iz UKC Ljubljana so se odzvali s sporočilom za javnost o morebitnih posledicah rušilnega potresa in popotresnega vala ter sevanja jedrske nesreče pri nas. 

Mračna plat ohrovta in brokolija
  • četrtek, 01. avgust 2019

Brokoli je najbolj zdrava hrana, mar ne? Bogat je z antioksidanti in je skupaj z drugimi hranili zaveznik našega zdravja in vitez celo v boju proti raku.