Rezultati iskanja za iskalni niz "gensko spremenjena hrana"

837 zadetkov

Seznam eko-kmetij - v samem srcu narave

Za vse, ki jih zanima drugačno preživljanje prostega časa, čim bližje neokrnjeni naravi in ob uživanju ekološko pridelanih dobrot, objavljamo seznam izbranih slovenskih ekoloških kmetij s kratkim opisom. Slovenija je zelo primerna za ekološko kmetovanje …

Intervju: Dr. Janez Potočnik, komisar za okolje

Postali smo del območja, na katerem so padle in še naprej padajo meje, ne le fizične, temveč tudi tiste v naših glavah – to je najpomembneje, kar je Slovenija pridobila z vstopom v Evropsko unijo, je prepričan evropski komisar dr. Janez Potočnik. Na …

Ko zavlada kandida

V prebavilih se lahko glivice kvasovke iz rodu kandida (Candida albicans) pretirano razrastejo. Njihovo razraščanje je najpogosteje posledica spremembe kislo-bazičnega ravnovesja (zakisanje), spremembe razmerja moči med dobrimi mlečnokislinskimi …

Očistite jedilnik v devetih korakih

Naša hrana ni le bolj sintetična, kot je bila kdajkoli, ampak skupaj z njo zaužijemo še precej vprašljivih snovi in onesnaževalcev, ki ogrožajo naše zdravje. V nasprotju s salmonelo in podobnimi patogeni, ki bolezen ali celo smrt povzročijo takoj, te …

Preden se lotite hujšanja, razmislite

Pred poletjem nas pogosto obsede shujševalna mrzlica. Odpraviti želimo blazinice, ki so v jih v mrzlih mesecih zakrivala oblačila. Čezmerna teža je posledica prevelikega vnosa hrane, ki pa ima tudi svoje ozadje. Dokler ne prepoznamo tega ozadja, lahko …

Obsedenost z videzom

"Kakšna sem videti?" "Kakšen se ti zdim v teh hlačah?" "Ali tudi ti misliš, da sem predebela?" To so le tri od kopice z lepoto povezanih usodnih vprašanj zadnjega desetletja, morda dveh. In četudi se odgovor glasi "čudovito", je lahko že čakanje na …

Petnajst živil za "kurjenje" kalorij

Predstavljamo vam živila, zaradi katerih se boste počutili bolj site, imeli boste več energije, hkrati pa boste pomagali svoji presnovi, da bo delovala bolje in hitreje. Teh petnajst živil so zdrava, bogata hrana, polna vitaminov in hranilnih snovi, …

Lesena ali plastična kuhinjska deska

Kuhinjske deske za rezanje živil so plodna tla za razmnoževanje številnih bakterij, še posebno salmonele in Escherichie coli. Kako jih pravilno vzdrževati in kakšne izbrati – plastične ali lesene?