Rezultati iskanja za iskalni niz "shranjevanje hrane"

388 zadetkov pages

Shranjevanje hrane

Pomembno ni le to, kaj jemo, ampak tudi, kako hrano pripravimo za uživanje. Živila in iz njih pripravljene jedi so varni, če jih pravilno shranjujemo in pripravljamo. Hrana je namreč idealno gojišče zdravju škodljivih bakterij, zato sta pravilna priprava …

Kvinoja - idealna hrana za vegetarijance

Kvinoja vsebuje obilo beljakovin ter vseh devet esencialnih aminokislin, zato je idealna hrana za vegetarijance. Še posebno bogata je z aminokislino lizin, ki spodbuja obnovo tkiv. Povrhu je dober vir mangana, magnezija, železa in bakra. Magnezij …

Krompir je ena od najbolj hranljivih rastlin na svetu

Bel, rdeč ali rumen, včasih hrustljav in drugič mokast, naklonjen "druženju" z drugimi živili – krompir je običajen in neobičajen hkrati. Gre za eno od najbolj hranljivih rastlin na svetu, ki je takoj po žitih drugo najpomembnejše živilo. Krompir je …

Melasa - sladka zakladnica hranilnih snovi

Melasa je gost, temen sirup, ki spominja na med, pridobivajo pa ga s stiskanjem sladkornega trsa ali sladkorne pese. Ta nerafinirani sirup, ki ne vsebuje aditivov ali konzervansov, je prava zakladnica hranilnih snovi, saj je bogat s kalcijem, železom, …

Amarant - hranljivo žito bogato za beljakovinami

Na veselje vegetarijancev je amarant izredno hranljivo živilo, saj ni le izredno bogat z beljakovinami, celo bolj kot večina žit (vsebuje jih kar 15 %, več kot kravje mleko). Vsebuje namreč tudi vrsto vitaminov in mineralov – denimo sedemkrat več …

Soja - najbolj vsestranska stročnica

Sojo srečujemo kot sestavino mnogih živil: pijač, piškotov, juh, čokolade, sladoleda, omak ... Če soje še niste poizkusili, vas bodo naslednji razlogi morda prepričali, da boste to storili zdaj.

Domača eko ozimnica

Ker je prav zdaj čas za nabiranje divjih ali kupovanje gojenih jesenskih prehranskih dobrin, ni odveč, če si jih omislimo kako košaro ali kilogram več in pripravimo vsaj nekaj shrankov za zimo. Uporabimo kakovostno sadje in zelenjavo, po možnosti …

Bučke so zdravilne

Bučke vsebujejo obilo vitaminov in mineralov: betakaroten, vitamine C, B in E, lutein, ki je koristen za oči, ter kalij, fosfor, kalcij, mangan in magnezij. Bučke so lahko prebavljive, zato so priporočljive pri težavah s prebavo. Raziskave kažejo, da …