Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Hujšajte s testeninami!

Redno uživanje zmernih količin testenin povečuje možnosti za vitko postavo.
Redno uživanje zmernih količin testenin povečuje možnosti za vitko postavo. (Foto: Pixabay)

Sophia Loren je očitno imela prav, ko je izjavila: »Vse, kar vidite, dolgujem špagetom!« Nova študija namreč kaže, da tudi s testeninami lahko shujšamo.
V raziskavi italijanskega inštituta Neuromed niso uspeli dokazati povezave med uživanjem testenin in kopičenjem kilogramov. Prav nasprotno. Odkrili so, da redno uživanje zmernih količin povečuje možnosti za vitko postavo in popolno razmerje med obsegom pasu in bokov.

Testenine so eden od stebrov mediteranske prehrane, ki je dokazano zdrava, in omenjena študija ponuja dokaz, da ogljikovih hidratov le ne gre tako ostro obsojati. Ključ naj bi se skrival v omaki – če je preprosta in »lahka«, denimo iz paradižnika in bazilike, bo obrok zdrav, uravnotežen in ne boste se zredili.

Vse drugače je, če je omaka »težka«, po vsem pa jo še na debelo posujete s parmezanom, mastnim in kaloričnim sirom. Ker pa je študija vendarle italijanska, jo gre nemara vseeno vzeti z gramom soli, seveda pa se lahko odločite sami, da gre za dokaz, da lahko v svoji najljubši jedi uživate brez slabe vesti.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

hujšanje , testenine

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.