Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečina v ramenu - lopatica

Citiraj
Moji športi so v večini športi z loparji. Tako sem do nedavnega užival v squashu, tennisu in badmintonu. Dokler se ni pojavila bolečina v ramenu, oziroma na hrbtni strani pod lopatico. Skoraj ob vsakem premiku mi pokajo kosti , izgubil sem moč v desni roki.
Kaj je v tem primeru najbolje narediti (mislim da samo čakanje na regeneriranje ne pomaga, saj se že pol leta ne ukvarjam intenzivno s temi tipi športov). A je bolje po napotnico k osebnemu zdravniku, ali takoj k plačljivemu strokovnjaku. In kdo bi bil v tem primeru najboljši strokovnjak ?
hvala
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri plačljivem strokovnjaku boš veliko prej na vrsti. Če se greš uradno medicino, bi ti priporočal ortopeda dr. Janka Popoviča (ima zasebno ambulanto v Ljubljani), ki mi je bil edini od vseh naših zdravnikov postavil pravilno diagnozo pri bolečinah v petah. Če misliš še malo izven teh okvirov, pa zelo priporočam dr. Andreja Veršinina, ki izvaja manualno terapijo, je pa po izobrazbi ravno tako ortoped. Skoraj zagotovo boš moral pri obeh na rentgen, da se preveri obraba sklepov (ampak za to sta omenjena veliko bolj pristojna od mene). Vsekakor pa ne čakaj. Ne vem, meni cena zdravljenja nekaj 100 EUR (celoten strošek zdravljenja) pač oddehta več kot pol leta pokvarjenega življenja (zaradi čakalnih dob), pa še kvalitetnejše zdravljenje sem dobil.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Za začetek lahko probaš tudi s tuino masažo (kitajska medicinska masaža), ki ti bo odprla merediane in sprostila mišice. No, brez prave pomoči strokovnjaka pa ne bo šlo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super hvala, sem se kr najavil kar pri max medicu na pregledu, po priporočilu prijateljice ;)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Čimprejšnje okrevanje ti želim, javi kako bo :)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni se je pojavila podobna bolečina, ko sem intenzivo igral odbojko na mivki. Bolelo me je nekaj mesecev, dokler nisem naredil pavze. Po enem mesecu premora je bolečina izginila.
Na vrh Sledi ZS Objavi