Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako se braniti pred komarji?

Citiraj
Ta vikend sem bila na morju, kjer so me komarji popikali kljub vsem sprejem proti komarjem,.

Ima kdo kakšen nasvet, kako se braniti pred njimi?

Hvala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Veliko je načinov :) Lahko si pomagaš z naravnimi. Komarje privlači predvsem telesni vonj ljudi, zato ga moramo za preprečevanje komarjih pikov čim bolj prekriti. Pri tem nam lahko pomagajo: česen, ki ima česen zelo močan vonj, ki ga komarji ne marajo. Učinkovit je, če ga jemo, ali pa če se z njim namažemo po koži - kar pa zna odgnati tudi kakšnega človeka. Za odganjanje komarjev si lahko pomagamo tudi z zelišči. Liste mete, timijana ali bazilike zalijemo z vrelo vodo, poparek pa ohladimo in shranimo v stekleničko z razpršilom ter ga nato uporabljamo namesto repelenta. Močno začinjena hrana je prav tako izvrsten naravni način za odganjanje komarjev. V državah s tropskim podnebjem med drugim tudi zaradi tega jedo tako močno začinjeno hrano. Če tvoje brbončice prenesejo pikantno hrano, jo torej kar pogumno začini s čilijem. Proti komarjem naj bi bila izjemno učinkovita eterična olja čajevca, cedre, evkaliptusa ali cimeta. Z njimi lahko odišavimo prostor ali pa jih nanesemo neposredno na kožo - pred tem jih razredčimo z nekaj vode. Limona, citronka, limonina trava: Tudi kisel vonj citrusov odganja komarje, pri čemer velja isto, kot pri eteričnih oljih - z vonjem citrusov lahko odišaviš prostor, ali pa sebe.Če v cvetličnih lončkih v stanovanju posadiš ognjič, sivko ali rožmarin, bodo komarji ostali daleč stran. Petrolejska lučka napolnjena s petrolejem s citronello jih tudi odganja.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Evo, ravno danes sem dobila po mailu nasvete, kako jih pregnati in kako si pomagati, ko nas popikajo ...

Komarje privlači predvsem telesni vonj ljudi, zato ga moramo za preprečevanje komarjih pikov čim bolj prekriti. Pri tem nam lahko pomagajo:

- Česen: Kot dobro vemo, ima česen zelo močan vonj, ki ga komarji ne marajo. Učinkovit je, če ga jemo, ali pa če se z njim namažemo po koži - kar pa zna odgnati tudi kakšnega človeka.

- Zelišča: Za odganjanje komarjev si lahko pomagamo tudi z zelišči. Liste mete, timijana ali bazilike zalijemo z vrelo vodo, poparek pa ohladimo in shranimo v stekleničko z razpršilom ter ga nato uporabljamo namesto repelenta.

- Začimbe: Močno začinjena hrana je prav tako izvrsten naravni način za odganjanje komarjev. V državah s tropskim podnebjem med drugim tudi zaradi tega jedo tako močno začinjeno hrano. Če tvoje brbončice prenesejo pikantno hrano, jo torej kar pogumno začini s čilijem.

- Eterična olja: Proti komarjem naj bi bila izjemno učinkovita eterična olja čajevca, cedre, evkaliptusa ali cimeta. Z njimi lahko odišavimo prostor ali pa jih nanesemo neposredno na kožo - pred tem jih razredčimo z nekaj vode.

- Limona, citronka, limonina trava: Tudi kisel vonj citrusov odganja komarje, pri čemer velja isto, kot pri eteričnih oljih - z vonjem citrusov lahko odišaviš prostor, ali pa sebe.

- Ognjič in rožmarin: Če v cvetličnih lončkih v stanovanju posadiš ognjič, sivko ali rožmarin, bodo komarji ostali daleč stran

- Petrolejska lučka napolnjena s petrolejem s citronello jih odganja v radiu 1.5 m

Naravni načini za blaženje komarjih pikov
- Led: Za blaženje vnetja - kar komarji pik je, srbečice in morebitne otekline pomaga ledeni obkladek.

- Vročina: Po drugi strani pa je za blaženje komarjega pika izredno učinkovita vročina, saj iz pika izvleče histamin. Komarji pik polij z vročim voskom, ali pa nanj položi žlico, ki si jo prej nekaj časa držala pod vročo vodo - le pazi, da ne bo prevroča, da ne bi namesto pika dobila opekline.

- Aloe vera: Čudežni zdravilni učinki aloe vere so koristni tudi pri odpravljanju neželenih posledic komarjega pika. Uporabiš lahko rastlino samo, ali pa gel.

- Bananin olupek: Z notranjostjo bananinega olupka namaži komarji pik in kmalu bo bolje. Zdravilo bo še bolj učinkovito, če boš olupek hranila v zamrzovalniku.

- Česen in limona: Ti dve živili nista dobri le za odganjanje komarjev, temveč tudi za blaženje komarjih pikov. Ker sta tako česen kot limona naravna antibiotika, je zelo učinkovito, če z njima namažemo komarji pik.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Po uživanju tabletk B-kompleksa ste varni pred komarji,saj ne prenesejo vonja,ki ga ta sprošča v telesu.!Ta nasvet mi je že pred leti posredovala znanka doktorica,prav tako pa sem to izvedela od prijateljice magistre farmacije.Tako,da bo to verjetno držalo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Preden greste spat in preden ugasnete luč se sprehodite s električnim loparjem proti komarjem in ostalim mrčesom. Orginalni izdelek podjetja Foetsie najdete na naši strani http://www.komarji.si
Na vrh Sledi ZS Objavi