Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Liposukcija nog

Citiraj
Zanima me kako je življenje po liposukciji. Ali moraš totalno spremenit prehrano in način življenja, da se ti maščobne obloge ne začno nabirat nazaj...vsaj ne tako hitro.

Slišala sem, da je neka punca v dveh letih vse dobila nazaj, tako da je dejansko vrgla denar stran.

Na kaj vse moraš paziti po takem posegu?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovana Ela,

Liposukcija ni namenjena izgubi (vsaj ne pomembni) telesne teže, ampak oblikovanju predelov, kjer se nahajajo “trdovratne” maščobne obloge. Pri liposukciji iz teh predelov odstranimo velik del maščobnih celic. Vemo, da v se v odrasli dobi maščobna tkiva redijo na račun večanja in ne razmnoževanja maščobnih celic, zato se tja ne zredimo več zlahka. Seveda liposukcija ne ščiti pred ponovnim pridobivanjem telesne teže.

Torej, pred in seveda po posegu je smiselno vzdrževati idealno telesno težo. Najbolje seveda z ustreznim načinom prehranjevanja in telesno aktivnostjo. Liposukcija je le pika na i.

Lp,
Andrej Repež
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovani,

zahvaljujem se vam za odgovor. Zanima me, pri katerih letih je dobro iti na tak poseg oz. kdaj si še premlad za tak poseg.

Hvala in lp,
Ela
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovani, kje v Sloveniji pa se lahko opravi tak poseg?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovana Ela,

Liposukcija je varen poseg in načelno omejitev v zvezi s starostjo ni (v nobeno smer). Pomembnejše je dobro splošno zdravstveno stanje. Za dober estetski rezultat po liposukciji je sicer bistveno, da se koža po odstranitvi maščobe iz podkožja lepo prerazporedi in skrči. Pri mladih ljudeh je načeloma koža bolj elastična in so zaradi tega mlajši večinoma boljši kandidati za poseg.

Pri mladostnikih so indikacije za liposukcijo enake, kot pri starejših. V nekaterih kliničnih primerih za liposukcijo celo pri otrocih obstajajo čisto medicinske indikacije (npr. odstranitev večjega lipoma, ki lahko nastane po udarnini). Pri otrocih tudi sicer opravimo veliko posegov popolnoma estetske narave (korekcija štrlečih ušes), tako, da je odločitev o estetski operaciji pri otrocih in mladostnikih stvar skupne presoje mladega kandidata, staršev ali skrbnikov, plastičnega kirurga in včasih kliničnega psihologa ali otroškega psihiatra.

Skratka, posebnih omejitev tudi v kolikor ste mladi ni. Idealen kandidat za liposukcijo je mlad človek z normalno telesno težo, ki ga moti nabiranje maščobe na tipičnih predelih telesa, kjer je to tudi s telesno aktivnostjo in ustrezno prehrano izredno težko preprečiti. Svetujem vam, da se oglasite na pregled, kjer bi se dalo natančneje oceniti, kakšen poseg bi bil za vas najbolj primeren.

Lp
Andrej Repež
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovana Pokahontas,

Liposukcijo tako kot ostale lepotne operacije opravljamo Specialisti plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije (krajše Specialisti plastične kirurgije). Najvarneje je, da pred izbiro svojega kirurga preverite kaj je specializiral. Tudi pri nas se na žalost vse pogosteje dogaja, da se nekateri zdravniki lotevajo operacij za katere nimajo ustrezne izobrazbe (opravljen specialistični izpit za plastično kirurgijo) in izkušenj.

Poseg je torej priporočljivo in predvsem varno opraviti v ustanovah, kjer operiramo Specialisti plastične kirurgije. V Ljubljani so to UKC Ljubljana (Klinični oddelek za plastično in estetsko kirurgijo) in nekatere zasebne zdravstvene ustanove.

Lep pozdrav,
Andrej Repež
Na vrh Sledi ZS Objavi