Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Herpes na ustnici

Citiraj
Herpes se mi pojavlja precej pogosto, poskusila sem že vse mogoče, vključno z načrtno skrbjo za okrepitev imunskega sistema z algami in drugimi prehranskimi dodatki. Počutim se sicer boljše, imam več energije kot sicer, herpes pa se mi je predvčerajšnjim spet pojavil. Čisto sem že obupana, zato me zanima, če imate kakšno preizkušeno sredstvo, ki bi pomagalo, da se ocvirek na ustnici ne bi pojavljal tako zelo pogosto. Hvala vnaprej!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pomaga to, da paziš, da ne ješ in piješ za nekom drugim (ni nujno, da sploh ima herpes). Morda ti ga to sproži. Če ni tiste vrste, ki se pojavi ob stresu in povišani temperaturi. Če se pa že pojavi, pa kot prva pomoč preizkušeno pomaga tanek nanos zobne paste!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz ga ponavadi dobim tik pred menstruacijo,pred odkritjem silicijevega mazila prav za herpes sem tudi jaz naokoli hodila z zobno pasto na ustih, po moznosti zelene barve, da me je folk ja cudno gledal. Silicij dobis v lekarni.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zobna pasta ima predvsem sušilni učinek. Sam sem imel v obdobju pubertete pogost herpes (na dva tedna recimo). Torej z zobno pasto lahko poskrbimo, da posledice herpesa (mehurček) hitreje izsušimo, definitivno pa ne pomaga pri samem celjenju, saj nam vsak najmanjši nasmeh zopet naredi razpoko v ustnici.

Sam zobne paste nisem nikdar prakticiral, sem pa v obdobju pogostih herpesov uspel zreducirat čas odprave na 4 dni. Takoj ko se mi je herpes "napihnil", sem ga prepičil, namazal z Aclovirjem ali Virolexom. Ko ga je to po enem dnevu ali pol "ubilo" sem pričel z mazanjem kreme Diprogenta. Lahko uporabite katerokoli kremo za pospešeno celjenje in herpesa se boste hitro znebili.

Kaj pa lahko storite za nadaljnjo preprečitev? Malo. Ok. To da pazite, da ne uporabljate kozarcev/pribora od drugih ljudi je eno. Kljub čistemu priboru je le-ta lahko kljub vsemu vzrok, ker nobena stvar ni 100% čista. Predvsem lahko poizkusite ugotoviti, kdaj se vam herpes pojavi. Sam sem opazil, da se mi je pojavil vedno, kadar sem imel oslabljen imunski sistem (recimo premalo spanca ali pa prehlad) ali pa je bilo telo bolj izsušeno (recimo prepita noč). V tem primeru so ustnice še kako na udaru. Poletje, sonce in slano morje takšne stvari dodatno pospešijo, zato poskrbite za primerno hidracijo telesa in ne pozabite na UV zaščito ustnic.

Dokler imate herpes le na ustnicah je še dokaj ok. Bolj zahrbtne so pojavitve v nosu ali pa pri nekaterih tudi na druh delih obraza. Lahko tudi pod kožo. V vsakem primeru obiščite zdravnika, da vam napiše recept za prej omenjena maziva, saj kolikor vem, jih ni možno dobiti brez recepta. Prav tako pa zdravnika opomnite, da potrebujete recept, ki je trajen, s katerim boste lahko dobili kreme tudi, ko jih porabite. Tako vam ne bo potrebno vedno znova obiskovati zdravnika.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vsakič ko imam vročino dobim tudi herpes...zoprna stvar....
zadnič u ljekarni so mi predlagali neke nove obliže, a mogoče kdo od vas probal? Zanimame ali so Ok ali ne? mislim da se imenujijo Herpatch al pa neki takega...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
jaz sem slišala en babičen nasvet, sicer je malo nagnusen ampak naj bi pomagal. in sicer, naj bi se dalo ušesno maslo gor in naj bi pomagalo.

jaz ga sicer nikoli ne dobim, tako da še nisem sprobala ali deluje
Na vrh Sledi ZS Objavi