Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Stanjšana sluznica maternice

Citiraj
Pozdravljeni,
že tretje leto zaporedoma se mi v poletnem času pojavljajo motnje menstrualnega cikla, ki se kažejo v obliki izrednih krvavitev. Tokrat sem začela krvaveti 16. dan cikla. Pregled pri ginekologinji ni pokazal nič posebnega, razen stanjšane sluznice maternice. V izogib nadaljnjim motnjam, predvsem na dopustu, mi je predpisala Stediril M. Tabletke so se dobro "obnesle" 16 - 17 dni, nato se je začel izcedek, ki sicer ni krvav, je pa zadosten, da je potrebna nošnja dnevnih vložkov. Tablete bom pojedla do konca, počakala menstruacijo oz. krvavitev in nato načela naslednjo škatlo, da bo na dopustu vsaj malo miru.

Rada bi drugo mnenje glede teh vsakoletnih "motenj" menstrualnega cikla, saj so skrajno neprijetne - ugotovljeno ni pa nič, razen,kot rečeno, tanjše sluznice oz. padca hormonov. Ali jaz počnem kaj narobe, bi morala kaj spremeniti (v prehrani, življenjskem stilu-ki je sicer normalen oz. povprečno stresen) ali pa je to preprosto povezano z leti (38)? Rodila sem že in ne nameravam več, zato ne potrebujem tovrstne terapije - rada bi samo normalno redne menstruacije, tako pa sedaj vsakih nekaj ur preverjam, ali je kje kak flek...

Vnaprej hvala za pojasnila...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pika Nai, morda bi bilo res dobro, da greš po drugo mnenje, vendar tokrat h ginekologu v terciar, torej na klinični center. Naroči se v Leonišču, dobi napotnico ali pojdi samoplačniško (bo še prej). To je sicer res lahko že povezano z zgodnjimi predmenopavzalnimi spremembami, vendar ugotavljati na daljavo in brez podrobnega pregleda res ne gre. Vso srečo!
Na vrh Sledi ZS Objavi