Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Alkohol ne – alkohol ja, je malo neresno in nestrokovno

Citiraj
NA KRaTKO: Alkohol - da ali ne?
http://www.studio12.si/zdravo-zivljenje/...
NA KRaTKO, alkohol, zdravje

Prvo bi se morali vprašati, kaj je alkohol in koliko vrst ga poznamo ter zakaj in od česa so razni alkoholi izdelani?

Rekel bi, da so v glavnem dve vrsti alkohola, ker so destilirani iz dveh različnih vrst surovin, ko lahko enostavno ločimo alkohol iz groznega sladkorja ali pa od poljskih podzemnih rastlin kot je največkrat sladkorna pesa korenje in druge poljščine, ki so v glavnem zemeljski plodovi, od katerih se izdeluje industrijski alkohol kot ga imenujemo ŠPIRIT, ki pa spada med strupe in je zelo strupen, ker deluje uničujoče na jetra in možganske celice, kar zraven ciroze, povzroča tudi izguba spomina, slaba koncentracija, duševni strah, in ne sigurnost, zato takšne osebe še bolj privlači opijanje, da na ta način premagujejo svojo notranjo nestabilnost strah in drugo!

Na drugi strani pa imamo alkohol, ki je ustvarjen iz glikoze, ali grozdnega sladkorja, ki dela telesu najmanj škode če se z njim ne pretirava pa kljub temu pa ne pušča drugi dan večjih posledic, glavobola ali slično, telo ga lažje obvladuje, ker ni toliko strupen ali agresiven kot Špirit. V to skupino spadajo tudi drugi sladkorji, ki jih pridobivamo od drugih nadzemeljski plodov, sadje, trstika, gozdni sadeži in podobno, toda grozni sladkor ima najvišjo stopnjo kvalitete sladkorja, še posebno če je ustvarjen po naravnem postopku z svojimi naravnimi kvasnicami in brez ostalih dodatkov razen obveznega žvepla, ki fermentacijo brani od škodljivih kvasnic, oksidacije, nečistoče in drugo!

Seveda pa obstoji trudi tretja vrsta alkohola, ki je umetno ustvarjena, lahko kod umeten nenaraven Špirit in enako kot umetni etilni alkohol iz katerega lahko proizvajalci pridelujejo zelo poceni vina in razne pijače z odličnem okusom in zgledom, po katerem pa se ve da drugi dan boli glava in se tudi slabo počutimo!

Ravno tako zelo nestrokovno je izraženo koliko količinsko je primerno konzumiranje pri hrani: ali en kozarec ali dva kozarca, ker v vinih je zelo različna prisotnost alkohola, lahko je 8 % ali pa 14 in tudi 16%, alkohola, kar se nikakor ne da količinsko primerjati!

Slovenska vina, razen Cviček, so za zdravje že po koncentraciji alkohola, ki je v povprečju kar 12%, je takšno vino če ga izpiješ en kozarec na EX- zelo škodljivo in zelo hitro dobiš vrtoglavico ko nikakor nisi sposoben za vožnjo za avtom ne glede koliko stopnjo prikaže alko tekst, medtem pa če popiješ pri kosilu ½ litra cvička, ga v glavi ne čutiš in si povem še uravnotežen po vseh testih, seveda če imaš vsaj 80 kg svoje teže!

Menim da bi morala tudi zakonodaja reševati te probleme o stopnjah alkohola raznih vin, ker vino se ne pije zaradi pijanosti, temveč zaradi zdravja in prebave!

Pa moj pozdrav!
Konrad
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Verjamem da se ne pije zaradi pijanosti.
Sem pa zasledil da se čisto brez alkohola da tudi zdravo živeti. To sem napisal zato ker imam občutek da je za zdravje nujno tudi kaj popiti :)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Anubis se strinjam, ni ga čez kozarec dobrega črnega vina.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
[quote"Anubis

Popolno se strinjam z vami spoštovani g. Anubis, da se tudi brez alkohola da povsem zdravo živeti, saj si telesni sistem sam ustvarja podobne potrebne energije iz druge prehrane, katerih vseh je v končni predelavi cilj predvsem energija kot antimaterija in dodatno še rezervna energija kot materija, katero si telo shranjuje med mišična vlakna in kožo.
Alkohol pa se sicer uvršča med materije z nevtralno energijo, zato ta lahko "razkužuje" prostor, kjer se nahaja in če je v krvi, lahko to tudi v tem smislu koristi, saj ga tudi medicina uporablja v te namene za zunanjo razkuževanje ran in tudi ostalega!

Zato lahko govorimo, da je lahko alkohol zdravilno koristen, če količinsko ne pretiravamo, enako kot ne smemo tudi z ostalimi zdravili pretiravati, ker to lahko poruši notranje kemično in energijsko ravnotežje, kar pa ima za posledico zopet prevelike količine škodljive energije, kar pa povzroča telesnim celicam prevelike težave v svojem funkcioniranju ali delovanju!

Skratka telesni prebavni sistem je zelo univerzalen in lahko funkcionira v različnih pogojih, če je le vsaj v normalnem stanju, zato ni preveč odvisen od vrste hrane ali pijače, toda funkcionira pa lažje če ni preobremenjen, še posebno z posamezni vnosi enolične pijače ali hrane!
Na vrh Sledi ZS Objavi