Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vpliv svetlobnih teles na zdravje človeka in okolico!

Citiraj
VPIV SVETLOBNIH TELES NA ZDRAVJE ČLOVEKA IN OKOLICO!?

Svetloba in tema sta dva nasprotja, katera v smislu zakona narave, ustvarjata uravnoteženost na tem področju naravnih zakonov našega osončja.

V naravi se dogajajo skrajnosti in se te uravnavajo z nasprotnimi skrajnosti, kot npr. v meteorologiji, ko je ugotoviti skrajnosti kot so: za prevročem obdobjem, nastane prehladno obdobje, za predeževnem obdobju nastane sušno obdobje itd.

Če se tu človek vmeša in bolj ali manj poruši ravnotežnost v naravi, potem lahko nastanejo nerazumljive naravne spremembe, ki za naravo kot tudi za človeka niso ugodne, tako kot so na primer razne revolucije: tehnične, politične, filozofske,znanstvene in druge.
Revolucije ki nastajajo v območju človeštva, pomenijo da je prišlo na določenem področju do neke skrajnosti, se nato pojavi nasprotje stanju neke nasičenosti, se zato spontano pojavi nasprotno stanje ali revolucija (politika: kapitalizem-komunizem!).
Enako je v naravi- saj smo tudi mi del narave, ki nas je tudi takšne ustvarila, da ko pridemo do neke ugodne stopnje razvoja, silimo v skrajnost, zato mora slediti nasprotje in s tem druga skrajnost ( nagla gospodarska rast - gospodarska recesija!).
Enako je pri svetlobi, ko nastopata: noč in tema, s tem da je ta skrajnost najbolj izrazita na območju Ekvadorja, medtem ko je na severnem in južnem polu to najmanj izrazito, je na našem območju v nekem ugodnem povprečju, je zato tudi to območje v povprečju razvitejše, od južnejših ljudstev, prav zaradi te naravne ugodnosti!

Če pa človek zaradi svoje nevednosti prične bitno posegati v ta naravni zakon, pričnejo prej ali slej nastajati naravne spremembe, večjih ali manjših razsežnostih, še posebno če so porušene energetske naravne uravnoteženosti treh energij: negativna- nevtralna in pozitivna, takrat lahko bolj ali manj prihaja do naravnih sprememb v meteorološkem področju z prepogostimi in premočnimi cikloni (poplave, hudourniki in drugo).

V zadnjem obdobju smo priča tem dogodkom, saj ni čudno, ko pa so še posebej velemesta tako razsvetljena, da je to opaziti iz satelita kot nenaravni odsev bele svetlobe v nebo, ki je ta obenem še močno nabit z negativno (zdravju škodljivo) energijo, kar pa ne more na naravo vplivat naravno, temveč le obratno!

Človeštvo se je nekoč ponoči razsvetljevalo z raznimi plameni, ki oddajajo naravno:UV in IR sevanje ki človeku in naravi ni škodljivo, potem so to zamenjale žarnice z žarilno nitko, ki je odsevala isto energijo, je zato narava vse to še sprejemala, dokler niso prišle vsebolj v uporabo ekonomičnejše žarnice, brez žarilne nitke ki pa zraven ugodnega prihranka energije imajo še slabo lastnost, da so neškodljivo sevanje zamenjale s ŠKODLJIVIMI negativnimi sevanji, ki pa bolj škodijo človeku kot pa naravi in s tem povzroča tudi nove bolezni, zraven že znanih kot so: migrena, razna vnetja, kostni rak, tumor na možganih, očesne mrene in drugo!

Zato naj se človeštvo zaveda močno škodljivega negativnega sevanja, ki ga sedaj največ povzročajo neekološke varčne žarnice!
Moj pozdrav! - kajster
Na vrh Sledi ZS Objavi