Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Tarot

Citiraj
A mi lahko kdo razloži na kakšnem principu deluje Tarot, od kod simboli na kartah, ali res napoveduje prihodnost in kje se ga lahko naučiš?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tarot je sistem, kjer se karte uporabljajo za vpogled v posameznikovo življenje. Arhetipske korenine segajo 2000 let nazaj. Točnega podatka od kod izvirajo žal ni. V 15. stoletju so uporabljali Tarot v različnih delih Evrope.
S pomočjo Tarota vam lahko podamo podrobne informacije o določeni stvari in kako se bodo določene zadeve odvijale v prihodnosti-na podlagi trenutnega stanja posameznika. Namreč, posameznik, ki sprašuje v veliki meri vpliva na potek dogodkov in skozi simboliko Tarota se spraševalcu razodene resnica. Če si je neko zadevo dobro zastavil, bodo temu primerni tudi rezultati. V obratnem primeru, pa vam Tarot razkrije možnost rešitve problema..ali celo pomaga odkriti drugo pot do cilja.
Tarot ni prerokovanje, kaže samo smernice v življenju.
Tarot je sestavljen iz 78 kart, vsaka karta ponazarja simboliko energije ali spiritualne resnice..
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Torej gre za podoben princip kot pri Ji Džingu?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tako je! Ji Džing nas vodi skozi življenje, skozi težave, razkriva nam resnico..podobno kot tarot. Naš svet, je v resnici le svet čutnih zaznav, svet kakršnega vidijo naše zemeljske oči in zaznavajo naši zemeljski čuti in ne kažejo prave stvarnosti, saj človekovo videnje pači njegov ego. To je svet nenehnih sprememb in preobrazb. Svet, ki smo mu mi pripisali stvarnost temelji na nespremenljivi stvarnosti ali Dau. Dao je podlaga premen, tisto kar je zares stvarno, premene pa so nestvarne, zunanjost, ki zrcali spremenljivo stanje našega uma!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Venera pozdravljena. Pri Ji džingu si sam odgovarjaš na vprašanja, pri tarotu je pa v večini tako, da ti druga oseba intrepetira odgovore na tvoja vprašanja. Kakšna je torej vloge razlagalca pri tarotu, lahko nevede vpliva na odgovore?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tako kot pri Ji Džingu si lahko tudi pri Tarotu sam odgovarjaš na vprašanja..s tem da je pri Tarotu potrebno poznavanje simbolike..saj tarot sloni na simboliki.. predvsem pa je pomembno koliko poznaš samega sebe in koliko si lahko nepristranski..Absolutno lahko tarotist nevede vpliva na odgovore(sploh če si sam odgovarja na vprašanja, oz. interpretira odgovore), zato je potrebna maksimalna koncentracija v trenutku interpretacije..to si pridobiš z vestnim delom, izkušnjami in meditacijo (umiriš svoj um). Vplivati na odgovore ni nujno slabo..sploh če je tarotist izkušen, nepristranski in je dober psiholog..saj bo tako združil svoje izkušnje (ki so nam v večini primerov skupne)z znanjem in poznavanjem simbolike..
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala za pojasnilo, Venera! Muči me pa še nekaj: sama ne poznam simbolov iz tarota, toda kako naj vem, h komu naj grem, kdo je dober in izkušen tarotist? V časopisih je zelo veliko oglasov tudi za svetovanje s tarotom- kako naj izberem pravega?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nepristranskih in dobrih tarotistov je danes malo! Poslušaj svojo intuicijo ko se odločaš za obisk pri tarotistu.. Če se v njegovi/njeni bližini ne boš počutila umirjeno, potem veš da nisi na pravem naslovu..razen če ljubiš izzive in si vse skupaj vzameš za še eno izkušnjo več v življenju!

lp
Na vrh Sledi ZS Objavi