Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Avra - vitalni del človekove energije


(stran 2 od 2)

PLASTI (TELESA) POLJA AVRE

Telesna raven:

Eterično telo (prva plast) je povezano s telesnimi občutki ter s samodejnim in avtonomnim delovanjem telesa. Razteza se od 5 milimetrov do 5 centimetrov od fizičnega telesa. Sestavlja jo energetska matrica, po kateri se oblikujejo tkiva, ki so nanjo pritrjena. Obstoj telesnega tkiva je odvisen od vitalnega polja, ki je vzrok, in ne posledica fizičnega telesa. Barva eteričnega telesa se preliva od svetlo modre do sive. V njem lahko opazujemo vse organe fizičnega telesa. Če bi eterično telo lahko osamili in si ga ogledali ločeno od drugih, bi bilo videti kot ženska ali moški, sestavljen/a iz svetlikajočih se pramenov svetlobe.

Emocionalno telo (druga plast) je še bolj fino in je povezano s čustvovanjem. V grobem posnema obrise fizičnega telesa in je od njega oddaljeno od 2,5 do 7,5 centimetra. V tem telesu so vse mavrične barve. Prepleteno je z gostejšima telesoma (fizičnim in eteričnim) in ju obdaja. Barve se spreminjajo od bleščečih do temnih tonov, odvisno od jasnosti oziroma zmede na čustvenem področju. Čista in močna čustva, kot so ljubezen, veselje in navdušenje, so svetla in jasna, nejasna čustva pa so temna in kalna.

Mentalno telo (tretja plast) je nad emocionalnim telesom in ga sestavlja še finejša snov. Povezano je z mišljenjem in z duševnimi procesi. Je svetlo rumene barve, sije okrog glave, ramen in vsega telesa. Od fizičnega telesa je oddaljeno od 7,5 do 20 centimetrov. V tem telesu lahko opazujemo, kako se oblikujejo misli, ki so videti kot različno svetli in različno obarvani mehurčki. Oblikovanje misli obarva tudi emocionalno plat doživljanja. Odtenek je odvisen od čustev, ki spremljajo miselni tok. Jasneje in natančneje ko je oblikovana določena ideja, jasnejša je z njo povezana miselna oblika.

Eterično, emocionalno in mentalno telo predstavljajo telesno raven bivanja. Spodnje tri plasti avre presnavljajo energijo, ki je povezana s fizičnim svetom, zgornje tri plasti pa energijo, ki je povezana z duhovnim svetom. Večina psihoterapevtov dela s spodnjimi plastmi in srcem. Kakor hitro se človek začne zavedati plasti oziroma teles, ki so nad tretjim (mentalnim), začne zaznavati tudi bitja, ki živijo na teh ravneh in nimajo fizičnih teles.

Astralno telo
(četrta raven, most) je povezano s srčno čakro in je transformacijsko vozlišče, skozi katerega mora iti vsa energija, ki prehaja iz enega v drugi svet (iz telesnega v duhovnega in obratno). Duhovna energija mora najprej skozi "ogenj srca", da se preobrazi v nižjo fizično energijo, fizična energija spodnjih treh plasti avre pa mora skozi transformator ognja srca, da se lahko spremeni v duhovno energijo. Barva astralnega telesa se ne spreminja in ima rožnat pridih ljubezni. Od fizičnega telesa je oddaljeno od 15 do 30 centimetrov. Velik del interakcij med ljudmi poteka prav na astralni ravni. Od človeka do človeka švigajo veliki barvni mehurji različnih oblik. Nekateri so prijetni, drugi ne. Ljudje so lahko blizu skupaj, a se pretvarjajo, da se ne vidijo, na energetski ravni pa med njimi odvija živahna interakcija in izmenjava energije. Ko se dva človeka v družbi spogledujeta in si želita drug drugega, se začne preverjanje skladnosti in sinhronosti njunih energetskih polj.


Duhovna raven:

Telo eteričnega kalupa (peta raven) je od fizičnega telesa oddaljeno od 35-45 do 60 centimetrov. Vsebuje vse oblike, ki na fizični ravni obstajajo v obliki matrice ali kalupa. Spominja na fotografski negativ. Struktura eterične plasti energetskega polja izvira iz eteričnega kalupa. Je matrica ali popolna oblika, ki jo prevzame eterična plast. Kadar je človek bolan in je njegova eterična plast prizadeta, ji eterični kalup ponuja oporo in znova vrne obliko.

Nebeško telo (šesta raven) je od 60 do 90 centimetrov oddaljeno od fizičnega telesa. Nebeško telo je emocionalna raven na duhovni ravni. Na tej ravni izkusimo duhovno ekstazo, ki jo lahko dosežemo ob pomoči meditacije in drugih tehnik transformacije. Ko v vsem, kar obstaja, uzremo svetlobo in ljubezen, ter čutimo, da smo tudi sami iz nje in da je ona iz nas, da smo eno z Bogom, to pomeni, da smo svojo zavest dvignili na šesto raven avre.

Katerični kalup ali kavzalno telo (sedma raven) je duševna raven duhovne ravni ter od 75 do 105 centimetrov oddaljeno od fizičnega telesa. Zunanji obris je nekakšna jajčna lupina avre in vsebuje vsa telesa avre; povezana je z inkarnacijo, ki jo preživlja posameznik. Je zadnja raven duhovne ravni, ki vsebuje načrt življenja, in zadnja raven, ki je neposredno povezana z zdajšnjo inkarnacijo. Za to ravnijo je kozmična raven, ki je znotraj meje ene inkarnacije ni mogoče doživeti.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd