Naravni sistem zdravljenja, ki prihaja iz Izraela

Avigail Mor prihaja iz Izraela in je mednarodno priznana zdravilka, učiteljica, predavateljica komplementarnih in naravnih metod zdravljenja (aromaterapija, Bachova cvetna terapija, refleksologija, reiki, makrobiotika).
Avigail Mor prihaja iz Izraela in je mednarodno priznana zdravilka, učiteljica, predavateljica komplementarnih in naravnih metod zdravljenja (aromaterapija, Bachova cvetna terapija, refleksologija, reiki, makrobiotika). (Foto: Grega Žunič)

Skrivnost zdravljenja je zapisana v DNK

Avigail Mor, terapevtka in učiteljica ezoterike, ki prihaja iz Izraela, je topla in iskriva ženska, iz katere veje moč ženske energije in življenja. Pred več kot dvajsetimi leti je spoznala ključ, ob pomoči katerega se ji je razkrila uporaba starodavnega znanja kabale in Tore, ki ga je oblikovala v lasten naravni sistem zdravljenja. Z njim je pomagala že številnim ljudem, po svetu pa je izobrazila tudi več terapevtov. Slovenijo je prvič obiskala pred desetimi leti, zdaj pa pravi, da je Slovenija njen drugi dom. Z njo smo se pogovarjali o njenem naravnem sistemu zdravljenja, za katerega pravi, da deluje.

Pred več kot dvajsetimi leti se ji je v travmatičnem času, na dan, preden je njen sin umrl v vojni, razkril nov način uporabe starodavnega znanja kabale in Tore. "Nisem nameravala biti terapevtka ali zdravilka. Verjela sem, da sem to znanje dobila zato, da bi si pozdravila bolečino, da bi lahko živela naprej. Takrat sem popolnoma spremenila svoje življenje in se začela učiti; preučevala sem različne tehnike in metode, študirala psihologijo, se srečala s številnimi učitelji in mojstri, leto dni živela med Indijanci v Ameriki …"

Na tej poti samospoznavanja in razvoja se ji je razkrila formula naravnega sistema zdravljenja, ki ga imenuje tudi ženska modrost, saj deluje po naravnih načelih in prinaša uporabna znanja. "Zadnjih dva tisoč let je bila v ospredju moška energija, zdaj pa prihaja v ospredje ženska zdravilna energija, modrost ženske, s katero aktiviramo vse svoje potenciale in se ozdravimo."


Na začetku …

Kot terapevtka se je najprej ukvarjala z otroki z motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD). Izkušnjo s temi otroci je imela že kot mama, saj sta imela to težavo dva njena otroka, pomagala pa jima je, ko še nihče sploh ni vedel, kaj je ADHD. Ponosna je, da sta oba uspešno končala študij – eden dve fakulteti, drugi ima celo doktorat. Pozneje je pomagala še veliko otrokom s težavami s pozornostjo, disleksijo, hiperaktivnostjo. Lani se je v Sloveniji uspešno zaključil osnovnošolski program, ki ga je pripravila za tretješolce in četrtošolce s to motnjo, pa tudi za njihove starše in učitelje.

Svoj naravni sistem zdravljenja poučuje na delavnicah, izobražuje pa tudi terapevte. V njenih skoraj tridesetletnih izkušnjah delovanja kot zdravilka in terapevtka so pri njej pomoč poiskali številni ljudje z najrazličnejšimi težavami, kot so bolezni, težave v odnosih, težave s komunikacijo … "Resnično skorajda ni težave, zaradi katere se ne bi ljudje obrnili k meni po pomoč. K meni prihajajo npr. številne ženske, ki ne morejo dobiti partnerja, priznava Avigail Mor. "Veliko je tudi parov, ki imajo težave v odnosu, ker ne morejo zanositi. Naravni sistem zdravljenja deluje pri najrazličnejših težavah in na vseh ravneh."

Celostni sistem

Po svetih zapisih Tore in kabale je človek eno z vso materijo in s stvarstvom. Ta frekvenca ubranosti je vtisnjena v našo DNK. To je začetna točka popolnega ravnovesja, ko smo tudi povsem zdravi. Gre za sistem, ki z različnimi orodji prinaša novo kakovost življenja.

"Naravni sistem zdravljenja je celosten, povezuje znanja in orodja konvencionalne in komplementarne medicine, naravnega zdravljenja in psihologije. Z njim spoznamo svoje bistvo. Odkrijemo svoje prirojene sposobnosti, odkrijemo svoj potencial in ga živimo v polni meri," razlaga Avigail Mor. "Obsega posebne tehnike dihanja, gibanja in govora, zdravljenje z dotikom in z uporabo aromaterapevtskih olj, določen način prehranjevanja in nege telesa, veščine sporazumevanja in sposobnosti samohipnoze. S temi orodji pridobimo zdrave vzorce in navade ter spremenimo odnos do življenja."
Članek se nadaljuje »


Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki