Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Nova revolucionarna teorija zdravljenja bolezni


(stran 2 od 3)Vsa živa bitja imajo duševnost

»Duševnost (psiho) v okviru naravnih zakonov opredeljujem kot prioritetno dejavnost danega trenutka. Prioritetna dejavnost je odvisna od genske informacije, informacij, pridobljenih v življenju, ter trenutnih informacij, ki prihajajo iz živega sistema in njegovega okolja.

Vloga psihe v evolucijskem procesu je zagotavljanje optimalnih razmer za vzdrževanje homeostaze oziroma življenja. Življenje je dejavnost in psiha je dejavnost trenutka. Vsaka dejavnost zahteva vložek energije, ki jo organizem dobi (večinoma) po končani prebavi. Možnosti pridobivanja energije pa so omejene. Telo razdeli pridobljeno energijo za različne dejavnosti. Količino energije, ki jo v posameznem trenutku nameni posamezni dejavnosti, je odvisna od tega, katera dejavnost je zanj v tem trenutku prioritetna.«


Homeostaza – osnova življenja

Homeostaza zagotavlja stabilnost in predvidljivost kemičnih reakcij, procesov in mehanizmov, energijsko preskrbo in individualnost ter identičnost biosistemov. Zagotavlja tudi energijo, hkrati pa je njeno vzdrževanje odvisno od energije.

»Delovanje homeostaze je tesno povezano s prenosom informacij v organizmu. Kadar je prenos (vse, kar vidimo, slišimo, čutimo, vohamo, mislimo ali analiziramo, pa tudi povezave med organi v telesu) pomanjkljiv, se zmanjša možnost za vzajemno sodelovanje – denimo organov v telesu.

Ohranjanje homeostaze je ključen dejavnik za normalen prenos informacij. Vse, kar spreminja oziroma ruši homeostazo, ovira proces metabolizma, proces ozdravitve,« razlaga Viktor Kotolupov. Če upoštevamo znanje o homeostazi, bi moralo zdravljenje potekati tako, da vzdržuje homeostazo.


O vprašanju gensko spremenjene hrane

»Homeostaza se v evolucijskem procesu nadrajuje. S seboj nosimo genski zapis prednikov, ki ga nadgrajujemo z lastnimi izkušnjami in ga posredujemo svojim otrokom. Za našo homeostazo je koristno vse, kar je v skladu z našim razvojem (genske informacije, informacije, pridobljene v življenju, in trenutne informacije).

Gensko spremenjeni organizmi so prav zaradi tega zakona za naše telo škodljivi, saj se tako vmešavamo v genski zapis,« še pove Viktor Kotolupov. To je tako, kot če bi izrezali del matematične ali kemične formule. Toda na osnovi te formule vsak živ sistem gradi homeostazo. Gensko spremenjena formula je pomanjkljiva, zato je pomanjkljivo tudi njeno delovanje, slabše je tudi razmerje njenih kemičnih snovi.

Razumljivo je, da se taka rastlina ni sposobna samostojno preživljati, zato jo je človek prisiljen na novo klonirati. Človek nasede barvi in obliki teh rastlin, škodljivci (hrošči, gosenice, črvi …) pa ne, saj vedo, da s tako hrano ne morajo vzdrževati homeostaze.

V evolucijskem procesu so bile nekatere rastline za človeka in druga živa bitja skupni vir prehrane. Prehranjevalne navade so se spremenile, zmogljivost prebave pa se ne spreminja tako hitro. Tako Japonci ne morejo prebavljati sira, Indijanci in Eskimi pa ne alkohola, saj nimajo encimov za razgradnjo teh snovi. Za nekatere so posamezne lastnosti gensko spremenjenih rastlin koristne, za druge ne. Tako so Američani videti otečeni, saj se njihovo telo proti kemičnim snovem, ki jih najbrž zaužijejo s prehrano, brani s tem, da jih redči z vodo.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd