Frekvenčna terapija

(Foto: Jupiterimages)

Zdravljenje s frekvencami

V prvi polovici 20. stoletja je Američan dr. Raymond Royal Rife odkril zdravljenje bolezni s frekvencami. Njegove metode danes uporabljajo številni zdravniki in zdravilci v svetu. V Sloveniji imamo resonančne generatorje po zaslugi biofizika in terapevta naravnega zdravljenja, prof. dr. Braneta Kobala, ki s frekvenčno terapijo dosega uspehe pri zdravljenju različnih bolezni, predvsem bolnikov z rakom.

RIFEOVE RAZISKAVE

Leta 1920 je Rife vzgojil kulturo virusa, za katero je verjel, da povzroča raka. Virus je izoliral in ga vbrizgal 400 podganam. Vse podgane so zbolele za obliko raka, ki se navadno pojavlja pri ljudeh. Ko je Rife opazoval viruse, je odkril, da odmirajo, če jih izpostavi delovanju elektromagnetnega polja z natanko določeno frekvenco. Potem je podgane izpostavil frekvencam, o katerih je domneval, da delujejo proti tej obliki raka. Ozdravelo je vseh 400 podgan.

Rife je pri uničevanju drobnih ubijalskih virusov uporabil načelo, ki mu je tudi omogočilo, da so postali vidni: to je resonanca. Z naraščanjem frekvence, ki resonira z mikrobi, je povečal njihovo naravno nihanje, dokler jih zaradi strukturalnega stresa ni deformiral in razkrojil. Rife je to poimenoval frekvenca "smrtonosne nihajoče stopnje" ali MOR, ki povrhu ni poškodovala nobenega okoliškega tkiva. Pri nadaljnjem raziskovanju je dr. Rife odkril še številne druge frekvence, ki uspešno uničujejo povzročitelje tetanusa, gonoreje, tifusa, tuberkuloze, vnetja pljuč, vseh oblik sarkoma, karcinoma in številnih drugih bolezni.

Leta 1931 so na Univerzi v Južni Kaliforniji izbrali šestnajst bolnikov v zadnji, terminalni fazi raka. Odbor za raziskave človeka je odobril raziskavo. Pod nadzorom ekipe vrhunskih zdravnikov je dr. Rife opravil terapijo z elektromagnetnimi pulzi. Po treh mesecih je komisija ugotovila štirinajst primerov popolne klinične ozdravitve. Tudi preostala dva bolnika so pozneje razglasili za klinično zdrava.

Toda Rifeovega zmagoslavja je bilo nenadoma konec. Takratni medicinski in farmacevtski lobi sta v njegovem izumu videla grožnjo svojim velikim dobičkom. Rifeovi zagovorniki so se obrnili proti njemu in v javnosti povsem izničili pomen njegovega dela. Njegov svetovno znani mikroskop so ukradli, uničili opremo, njegovo kliniko v San Diegu je dvakrat zajel požar, Rifeovi rokopisi in delo so izginili z obličja zemlje.

Toda k sreči Rifeova smrt ni pomenila tudi konca njegove terapije. Nekaj zdravnikov in inženirjev je rekonstruiralo njegov frekvenčni aparat in dragoceno dediščino ohranilo pri življenju. Leta 1986 je knjiga Zdravljenje raka avtorja Barryja Lynesa vnovič lansirala v javnost Rifeovo tehnologijo. Tri leta pozneje so ameriški znanstveniki napovedali, da bo kar 40 odstotkov vsega svetovnega prebivalstva zbolelo za rakom. Že za Rifeovega življenja se je epidemija raka občutno razmahnila: leta 1905 je eden od 24 Američanov zbolel za rakom, leta 1971 pa že eden od treh. Prav porast rakastih obolenj je bil poglavitni vzrok za oživitev frekvenčne terapije, ki je v času odkritja dala tako spodbudne rezultate.

FREKVENČNA TERAPIJA DANES

Rifeov frekvenčni generator zdaj uporabljajo številne klinike in zdravniki. Po besedah biofizika Braneta Kobala, ki zdravi s frekvenčno terapijo, je trenutno največ uporabnikov te terapije v ZDA. Število aparatov se vsako leto samo v ZDA poveča za približno pet tisoč. Na vsakoletnem svetovnem kongresu predstavijo rezultate Rifeove frekvenčne terapije. Odkar je po letu 1989 občutno naraslo število rakavih bolnikov, so se raziskavam pridružili tudi japonski raziskovalci. V Angliji deluje Royal Rife British Group. Američanka dr. Nina Silver je v svoji knjigi Rifeova frekvenčna terapija raka in drugih bolezni strnila desetletne izkušnje z Rifeovim generatorjem. V zadnjih letih se je Rifeova terapija razširila tudi v manj razvitih evropskih državah.

Največji napredek na področju frekvenčne terapije so prispevali švicarski raziskovalci: razvili so namreč frekvenčni skener za odkrivanje frekvenc, na katerih delujejo rakave celice in drugi patološki mikroorganizmi. Izdelali so tudi frekvenčni generator za osebno rabo, ki bolnikom omogoča, da osnovne preiskave opravijo ob pomoči frekvenčnega skenerja. Frekvence se iz skenerja prenesejo v prenosni frekvenčni generator, ki ga bolniki uporabljajo doma, tako da se jim ni več treba zdraviti ambulantno. Novost je prinesla velik časovni, cenovni in tudi energetski prihranek; predtem so namreč bolniki tudi po večkrat na teden prihajali iz oddaljenih krajev Slovenije na terapije v Ljubljano, pripoveduje Brane Kobal. Proizvajalcev frekvenčnih generatorjev je veliko, toda dr. Nina Silver je dala priporočilo švicarskemu proizvajalcu, ki je zadostil tudi vsem zahtevam strogega švicarskega in evropskega trga.

Švicarski generator je klasificiran kot medicinski izdelek prvega razreda, za slovenski trg pa so ga na priporočila dr. Braneta Kobala izdelali po tako strogih merilih, da je za njegovo delovanje predvidena neomejena garancija.

NIZKE FREKVENCE ZA RAKAVE CELICE

Po besedah Braneta Kobala je razpon frekvenc, ki jih oddaja frekvenčni generator, od 50 do 11 milijonov hertzov. Te zelo nizke frekvence so pod mejo slišnosti. Na teh delujejo novotvorjene celice in mikroorganizmi v organizmu, denimo virusi in bakterije. Za več kot osemsto vrst obolenj so že znane frekvence, ki povzročijo normalizacijo. Poleg Rifeovih frekvenc so zdaj znane tudi druge frekvence, ki ugodno delujejo na slab krvni pretok, motnje krvnega tlaka, endokrinega sistema, ravni sladkorja v krvi, produkcije krvnih zrnc …

Novejše biofizikalne raziskave so pokazale, da je odločilna naravna interakcija med živo snovjo in fotoni. Ta proces je mogoče izmeriti na celični ravni.

Raziskave so potrdile, da so biološki sistemi zelo občutljivi za elektromagnetne valove nizke energije in da ima vsaka vrsta celic ali mikroorganizmov specifično frekvenco interakcije z elektromagnetnim spektrom. Frekvenčna terapija deluje z močnimi, kratkimi pulzi, ki prizadenejo samo določene celice, in sicer tako, da jih spravijo v resonanco. Podobno deluje mikrovalovna pečica, ki razgiba samo vodne molekule. Te pozneje oddajo energijo v obliki toplote, druge snovi in krožnik pa se ne odzivajo, zaradi česar se jabolko, ki ga denemo v pečico, termično odzove, krožnik pa ne.

"Frekvenca za rakavo celico deluje torej samo na rakavo celico, drugih celic pa se ne dotakne, ker ni v njihovem frekvenčnem območju. Aparat deluje na bakterije samo nad patološko mejo. Ne uničuje torej vseh bakterij. Nekatere bakterije so namreč življenjsko pomembne za telo, denimo črevesne bakterije," pravi Brane Kobal, ki pri zdravljenju uporablja zaporedje različnih frekvenc, od katerih vsaka traja od tri do pet minut. Kombinacijo več frekvenc je nujna, saj imajo lahko mikrobi nekaj oblik hkrati, od katerih vsaka zahteva svojo frekvenco. Proces, pri katerem bakterije prevzamejo funkcijo virusov, virusi pa začnejo delovati podobno kot bakterije, je znan kot pleomorfizem.

Royal Raymond Rife …

… je bil genialen znanstvenik (1888−1971), začetnik bioelektrične ali vibracijske medicine. Razvil je tehnologijo, ki jo še zdaj uporabljajo v optiki, elektroniki, jedrski kemiji, biokemiji, balistiki in letalstvu. V ZDA je prejel kar štirinajst priznanj za izjemen prispevek k medicinski znanosti. Leta 1920 je izdelal prvi mikroskop za opazovanje virusov na svetu. Do leta 1933 je tehnologijo tako izpopolnil, da je sestavil neverjetno kompleksen univerzalni mikroskop, sestavljen iz 6000 različnih delov, s katerim je bilo mogoče kar za 60.000-krat povečati objekte in je še zdaj tako rekoč nenadkriljiv. S tem mikroskopom je Rife postal prvi človek, ki je lahko opazoval žive viruse, njihovo spreminjanje in prilagajanje spremembam v okolju, hitro razmnoževanje in preobražanje normalnih celic v tumorske.

 

NEBOLEČA TERAPIJA

Terapija traja od 30 do 60 minut, je povsem neboleča in brez neželenih posledic. Pojavi se lahko edino toksičen, tako imenovani herksheimerjev učinek. Ko se vsebina celice izloči iz limfnega sistema, katerega naloga je, da iz telesa odstrani odpadke celične presnove, je zaradi razkroja uničenih celic preveč odpadkov, to pa povzroči blokado limfnega sistema. Znaki so podobni kot pri zastrupitvi: povišana telesna temperatura, zadah iz ust, kiselkast vonj kože, slabost, mozolji, izcedek iz nožnice, neprijeten okus v ustih ipd. To kaže na to, da se v telesu nekaj dogaja in da je frekvenca zadela svoj cilj. Toda pri tem ni nobenega pravila. Odziv ni pogoj za uspešnost terapije.

Odlične rezultate so dosegli tako pri bolnikih z intenzivnimi reakcijami kot tudi pri tistih, pri katerih ni bilo nobenih zunanjih odzivov. Da je Royal Rife dobro poznal učinek frekvenc neposredno na rakaste celice, kažejo tudi njegove besede, ki jih najdemo v vseh pomembnejših publikacijah, povezanih z njegovim delom: "Tumor bi lahko uničil z eno samo terapijo, toda toksični učinek bi ubil bolnika."

Bolniki navadno opravljajo terapije po uro in pol na dan. Da se telo nanjo navadi, sprva opravljajo terapijo vsak drugi dan, pozneje pa vsak dan.

UČINKOVITA PRI NEKATERIH BOLEZNIH

Brane Kobal navaja dobre rezultate frekvenčne terapije pri motnjah v delovanju ščitnice, multipli sklerozi, diabetesu tipa II, alzheimerjevi bolezni, parkinsonovi bolezni, revmatoidnemu artritisu, skoliozi, vseh vrstah alergij, luskavici in drugih kožnih boleznih. Največje uspehe, zatrjuje, dosega pri zdravljenju rakavih bolnikov.

"Pri rakavih bolnikih med terapijo včasih pride do zagona. Tumor je namreč nepredvidljiva struktura; nekaj časa raste, nato se malo ustavi, potem pa se v zelo kratkem času lahko nenadoma poveča tudi za enkrat. Kadar se tumor razvija intenzivno, terapija nima velikega učinka. Učinkovitost terapije je odvisna prav od hitrosti razvoja tumorja. Če je terapija hitrejša od razvoja tumorja, ni dileme. Terapije izvajam še dva meseca po tem, ko testi pokažejo, da so bolniki klinično povsem zdravi."

Brane Kobal pri zdravljenju rakavih bolnikov ne zavrača sodelovanja z uradno medicino. Pravi, da je frekvenčna terapija povsem združljiva z radioterapijo, biološkimi zdravili, kirurškimi posegi in kemoterapijo. Elektromagnetni impulzi namreč uničijo elektrokemične lastnosti kemične membrane rakavih celic, kar omogoči lažje prehajanje kemoterapevtikov v celice. To učinek kemoterapije poveča, obenem pa se zelo zmanjšajo njeni negativni učinki na telo. Povrhu elektromagnetni pulzi spodbujajo delovanje imunskega sistema, ki ga kemoterapija najbolj prizadene.
Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. splošne medicine

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Matic Fabjan

Matic Fabjan dr. med. spec. plastične rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki