Vpliv lune na naše zdravje

(Foto: Jupiterimages)

Ob podpori Lune z ustrezno hrano do zdravja

Če vemo, da je Luna najtesneje povezana z našo duševno in telesno občutljivostjo ter ne nazadnje tudi z nevidno občutljivostjo sveta, v katerem živimo, vemo tudi, da uravnava naše počutje, razpoloženje, potrebe, zahteve in želje, a tudi življenjski ritem. Vse se spreminja z naravo znamenja, v katerem se trenutno nahaja Luna.

Vsakemu elementu ustreza posamezen del rastline in posamezno hranilo. Ko Luna potuje skozi posamezna znamenja, je priporočljivo uživati čimveč hrane, ki spada pod element znamenja, skozi katerega se sprehaja Luna.

Element Ogenj

(Oven, Lev, Strelec)

Ognjena znamenja so znana po tem, da ljudje, rojeni v njih, ljubijo meso, ocvrte in pečene jedi, zelo radi jedo sladko in si povrhu privoščijo še kak kozarec vina. No, Levi si privoščijo tudi kaj močnejšega, če je le kakovostne znamke.

Prav zato je za ognjena, a tudi za vsa druga znamenja nadvse pomembno, da se v času, ko Luna potuje skozi njihovo znamenje, teh stvari nekoliko izogibajo in poskušajo v jedilnik umestiti bolj zdravo hrano.

Ko Luna potuje skozi ognjena znamenja, spodbuja plod, nas pa, da v teh dneh opustimo svojo običajno hrano in si privoščimo naslednje:

  • Žitarice: riž, pšenica, oves, ječmen
  • Zelenjava: paradižnik, kumare, bučke, paprika, koruza, jajčevci, beluši
  • Stročnice: fižol, grah, soja, bob
  • Sadje: vse vrste, tudi suho sadje (fige, slive)

V dnevih ploda namreč Luna spodbuja nastajanje aminokislin, iz katerih so sestavljene beljakovine (meso, mleko). Zato je pametno, da jih nadomestimo s stročnicami, sojo in rižem.

Ko Luna potuje skozi ognjena znamenja, naj Ovni in Levi poskušajo na krožnike postaviti jedi zelene barve (kumare, bučke, zeleno papriko, zeleni fižol in grah), od sadja pa naj izberejo kivi in fige. Zelišča, primerna za Ovne, so kapre, gorčica, zeleni poper in meta.

Pijejo naj sivkin čaj ali čaj iz poprove mete. Strelci naj upoštevajo zgoraj našteto, vendar naj na jedilnik dodajo tudi nekaj hrane v modrih oziroma temno vijoličnih odtenkih: slive, črno grozdje, borovnice, olive in jajčevce. Pijejo naj žajbljev čaj. Modre sestavine simbolizirajo slan okus in bodo pospešile razkroj oteklin ter odpravile morebitne zastrupitve in alergije.
Zelene sestavine jedilnika pospešujejo razstrupljanje ter razbremenitev in pomiritev organizma. Zelena barva simbolizira kisel okus, zato jo, če se ne boste mogli upreti mesu, kombinirajte z mastnimi in močno začinjenimi jedmi.

Dnevi, ko Luna potuje skozi znamenje Ovna, so dinamični in živahni, ker pa je Oven izrazito telesno znamenje, so ti dnevi ugodni za šport in rekreacijo, popravila in druga fizična dela.

Oven vlada glavi, zato imajo ljudje s kroničnimi glavoboli v teh dneh več težav kot običajno večinoma zaradi napačne prehrane. Telesno in duševno se v teh dneh dobro počutijo Ovni, Levi, Strelci, Dvojčki in Vodnarji, neugodni pa so za Tehtnice, Kozoroge in Ribe

Dnevi, v katerih Luna potuje skozi znamenje Leva, so polni ustvarjalnosti, zato smo tedaj igrivi in živahni. To je razlog, da so ti dnevi idealni za zabavo, proslave, sprejeme, odprtja zastav, v tem času pa smo tudi nekoliko bolj zapravljivi.

Lev vlada srcu, zato morajo biti srčni bolniki v tem času še posebno previdni; izogibati se velja tudi premočnemu soncu. Ti dnevi so ugodni za telesno in duševno počutje Levov, Strelcev, Ovnov, Dvojčkov, Tehtnic, manj ugodni pa so za Vodnarje ter deloma tudi Bike in Škorpijone.

Dnevi, ko Luna potuje skozi znamenje Strelca, so živahni, optimistični in radodarni; preveva nas občutek notranje svobode. Takrat si želimo potovati. Sicer pa nas vleče k igranju tenisa, jahanju in teku. V teh dneh pazite na jetra in žolč; pijte dovolj vode. Dnevi, v katerih Luna potuje skozi znamenje Strelca, so ugodni za telesno in duševno počutje Strelcev, Levov, Ovnov in Tehtnic, manj pa za Dvojčke ter deloma Device in Ribe.
Članek se nadaljuje »


Tina Fabjan

Tina Fabjan dr. dentalne medicine

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki