Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Pomoč pri nenevarnih kožnih spremembah


Spoštovani,
z možem imava težave s kožo, ki zahtevajo kirurški poseg. Dermatolog nama je povedal, da gre za nenevarne oziroma estetske spremembe, ki jih morava reševati samoplačniško. Mož ima na sredini hrbta že vsaj dve leti kar pet večjih lojnic, ki počasi rastejo in zrastejo celo do velikosti graha, v njih pa je bel loj neprijetnega vonja. Dermatolog je rekel, da njihovo čiščenje oziroma praznjenje ne bo pomagalo, da jih je treba odstraniti. Sama pa imam na zunanji strani desne nosnice 4-milimetrsko bradavico valjaste oblike. Izrastek je temnejše barve in me moti zaradi estetskih razlogov, pa tudi, ko sem prehlajena in si z robčkom brišem nos. Na obrazu, predvsem v okolici nosu in na licih, imam tudi nekaj površinskih, a neestetskih počenih kapilar, ki bi si jih še rada odstranila. Prosim vas za pojasnilo, ali lahko te opraviva ambulantno in oba na isti dan, da nimava prevelikih stroškov s potjo (sva iz Murske Sobote) in koliko bi bila, vsaj okvirno, cena teh manjših operacij.
Hvala vnaprej za odgovor,
Danica
Spoštovani,

pravilno ste ravnali, ko ste najprej obiskali dermatologa, ki je pregledal vaše kožne spremembe in ocenil, da je odstranitev smiselna. Tako odstranitev lojnic kot bradavic in kapilar, ki jih navajate v vašem pismu, opravljamo v ambulanti Zdravje AS v Ljubljani. Odstranitve kožnih sprememb izvajamo v naši ambulanti trije specialisti; poleg mene še Nina Suvorov, dr. med., in prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., specialista plastične, rekonstruktivne ter estetske kirurgije.

Lojnice bomo v ambulanti odstranili s kirurškim izrezom. Običajno uporabimo lokalni anestetik. Celjenje kože in tkiva po odstranitvi traja predvidoma 10 dni. Po posegu lahko opravljate vse aktivnosti. Kot pri vsakem posegu se lahko tudi pri celjenju ranic pojavijo manjši zapleti, kot so krvavitev, vnetje, blaga bolečina ali pa rdečina na mestu posega. S kirurškim izrezom poleg lojnic odstranjujemo še pigmentna znamenja, aterome in lipome. Glede načina odstranitve bradavice na nosu se bo odločil specialist ob pregledu glede na tip in velikost kožne spremembe. Možna je odstranitev z laserjem ali s kirurškim izrezom. Kirurško odstranjene materiale, ki so sumljivi, vedno
pošljemo na histološki pregled. To lahko naredimo tudi, če stranka to izrecno želi, kljub temu, da po oceni zdravnika odvzeti material ni sumljiv.

Popokane kapilare, vidne modrikaste spremembe in razširjene žile so tegoba mnogih žensk in tudi moških. So predvsem estetsko moteče, precej pogosto pa so tudi znak bolezni ven. Najbolj moteče so kapilare na izpostavljenih mestih, na obrazu in dekolteju, pa tudi nogah. Kapilare bomo odstranili z laserjem, saj z njim lahko uspešno odstranimo spremembe kjer koli na telesu. Uspešnost posega je odvisna od števila razpokanih žilic, njihove globine in debeline. Včasih je poseg treba večkrat ponoviti, v povprečju trikrat, saj z enim posegom ne uspemo uničiti vseh kapilar. Lokalni anestetik uporabimo le za globlje spremembe.

Poleg kapilar lahko z laserjem varno in brez brazgotin odstranimo pecljate in ploščate kožne izrastke, starostne poroženevajoče keratoze, pege, nesumljiva znamenja, virusne bradavice, fibrome, keratoze, lentigo, kurja očesa, bradavice. Kožne izrastke lahko odstranimo kjer koli na telesu, obrazu in v lasišču, pri čemer lasišča ne brijemo. To pa zato, ker omenjenih tvorb ni potrebno izrezati v globino, odstranimo jih površinsko in zato šivanje ran ni potrebno.

Posege z laserjem opravljamo skozi celo leto. Svetujemo pa, da nekaj dni po posegu niste neposredno izpostavljeni soncu, zato sta jesen in zima idealen čas za tovrstne odstranitve.

Vse odstranitve lahko z možem v ambulanti Zdravje AS opravite hkrati, saj za vas rezerviramo ustrezen časovni termin.

Informativno navajamo še cene posegov:
  • izrez lojnic 150-300 €
  • odstranitev bradavic 100-300 €
  • odstranitev kapilar 50-120 €
  • histopatološka preiskava izrezanega tkiva 70 €
Plačilo v ambulanti je možno z gotovino ali s plačilno kartico. Čakalne dobe za odstranitve ni, termin vam praviloma lahko uredimo v tednu dni. Za rezervacijo termina zadostuje klic na telefonsko številko (030) 704 429 ali elektronsko sporočilo na e-naslov info@zdravje-as.si.

Lep pozdrav,
Tamara Klarić, dr. med., specialistka splošne kirurgije, specialistična ambulanta Zdravje AS

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kožne spremembe , adriatic slovenica

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.