Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Telekom Slovenije je razvil novo inovativno rešitev oskrbe na daljavo za starejše, invalide in kronične bolnike


Telekom Slovenije razvija sodobne storitve in rešitve s področja zdravja in oskrbe na daljavo, ki so namenjene zasebnim (kroničnim bolnikom, starejšim osebam, svojcem, skrbnikom) kot tudi poslovnim uporabnikom (izvajalcem zdravstvenih in socialnih storitev ipd.).
Prva novost je storitev e-oskrba, ki omogoča aktivno, bolj neodvisno ter varno bivanje na domu vsem, ki potrebujejo podporo pri samostojnem življenju v domačem okolju in „miren spanec“ njihovim bližnjim. Storitev e-oskrba je socialno-varstvena storitev, za katero je Telekomu Slovenije Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podelilo posebno dovoljenje.

Storitev e-oskrba je napredna rešitev, ki se enostavno ter brez večjih vlaganj prilagaja potrebam ter bivalnemu okolju uporabnika. Učinkovito podpira bivanje starejših, invalidov, bolnikov s kroničnimi boleznimi, bolnikov po težjih operativnih posegih in oseb z demenco pri samostojnejšem bivanju na njihovem domu. 24 ur na dan omogoča enostaven in hiter klic na pomoč v primeru padca ali nenadne slabosti ter organizacijo pomoči.

V bivališču uporabnika je nameščena oprema, ki omogoča sproženje klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovalni enoti. Posebna dodana vrednost opreme je, da omogoča alarmiranje tudi v primeru, ko zaradi npr. padca, nezavesti ali slabosti uporabnik ne more pritisniti na gumb. V takšnem primeru se samodejno (prek senzorjev) sproži opozorilo asistenčnemu centru in svojcem na mobilni telefon, da pri uporabniku nekaj ni v redu. Pomoč organizira medicinsko osebje asistenčnega centra in o tem obvesti svojce.

Storitev e-oskrba je namenjena podpori pri samostojnem življenju v domačem in širšem okolju, npr. na domu uporabnika, v varovanem stanovanju, domu starejših ipd.

Svojcem pa omogoča:
  • hitro obveščanje v primeru potrebe po pomoči in strokovno podporo medicinskega osebja v asistenčnem centru,
  • stalen kontakt s svojci in občutek varnosti,
  • možnost lociranja poškodovanega,
  • lažje usklajevanje dnevnih obveznosti,
  • detekcijo dima - požarna varnost, detekcijo izliva vode - varnost pred izlivom vode.

Oprema za storitev e-oskrba je prejela številna priznanja za kakovost in inovativnost, proizvaja jo svetovno uveljavljen proizvajalec, uporabljajo pa jo številni uporabniki v ZDA, Avstraliji, Izraelu, na Kitajskem itd.


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

teleoskrba

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.